Hoppa till innehåll

Kollektivtrafikens hus officiellt invigt

Under måndagen 10 mars invigdes kollektivtrafikbranschens nya mittpunkt Kollektivtrafikens hus av Catharina Elmsäter-Svärd. Under högtidliga former bjöds gästerna på underhållning, tal och bubbel och snittar.

Över hundra gäster fanns på plats i Kollektivtrafikens hus för den officiella invigningen av den nya kontors- och mötesplatsen i centrala Stockholm, vägg i vägg med Stockholms Centralstation. I enlighet med Kollektivtrafikens hus vision om att vara en plats för branschsamverkan mellan organisationsgränser fanns representanter för flera av trafikföretagen på plats tillsammans med myndighetspersoner och politiker.

Efter en välkomstdrink och snittar inleddes kvällen med att Kollektivtrafikens hus platschef Christina Djurestål och Peter Örn, styrelseordförande för Sveriges kommunikationer välkomnade deltagarna och berättade om satsningens bakgrund. Hedersgäst infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd fick därefter äran att officiellt inviga Kollektivtrafikens hus. Detta gjorde hon genom att knyta band som steg upp mot taket med hjälp av ballonger. En tydlig anspelning mot Kollektivtrafikens hus vision om att vara en plats för samverkan mellan organisationsgränser. Efter en musikalisk underhållning till Kollektivtrafikens hus ära, avrundades kvällen med fortsatt mingel och bubbel.